Aktuelt

På lagertomta til Lilleborg har alternativene vært leiligheter eller skole. I januar 2018 bestemte byrådet seg for skole. Og det blir et fint grøntområde mot elva.
Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Næringsliv

Bakke mølleIndustri og næringsliv skifter til alle tider, også langs Akerselva. Nå er både sagbruk, møller, såpe,- papir-, og tekstilindustri historie. Høsten 2010 la også Christiania spigerverk ned produksjonen. Bjølsen valsemølle er det fremdeles fullt liv i, men bedriften heter nå noe helt annet. Arbeidsplassene finnes fremdeles langs elva, men de er annerledes enn for 75 år siden. På Spigerverket var det på det meste opp mot 1.800 arbeidsplasser. På de samme tomtene er det i dag mer enn et tidobbelt antall ansatte og studenter. Der hvor Nylands mekaniske verksted engang i tiden lå, danses det i en hvit bygning i vannkanten. Og der Myrens verksted produserte maskiner for å bygge Norge, filmes det til såpeserien hotell Cæsar. Ikke alt er framskritt kanskje?

Engang i tiden var industrien langs Akerselva lokomotivet for moderniseringen av Norge. Her fant vi landets største industribedrifter. Den tid er defintivt slutt, men næringslivet blomstrer fremdeles langs elva.

Bjølsen valsemølle