Aktuelt

Den flotte bygningen og restauranten brant i desember 2015. 23 måneder senere åpnet den på nytt.
Åpnet forsommeren 2017
Laksen går nå opp til Øvre Foss.
Det gamle lageret til Lilleborg skal omsider bort. Også ved denne delen av Akerselva kan det komme boliger, men det kan også være at det blir en skole. 
Åpnet 17. juni 2013
Se program fra NRK skole
Nå får man info til smarttelefon eller nettbrett.
Akerselva er en sosial og politisk skillelinje i Oslo by.
Den andre mars 2011 rant 6000 liter klor ut av vannbehandlingsanlegget ved Akerselvas start. NIVA-rapporten fra slutten av mai samme år viste at mye av insektlivet har klart seg godt.
Snart ser vi hverken elva eller bygningene langs den på sommerstid.

Nydalsbyen

Nydalsbyen mot torgetDet området som har gjennomgått det største hamskiftet de siste tiårene er utvilsomt Nydalen nedenfor Ringveisbrua. Her lå fram til starten på 1990-tallet Christiania spigerverk. Dette området var sperret for publikum, og lå som en barriere for elvevandrere. Industribyggene lå hulter til bulter, men nå er det arkitektonisk ryddet opp. I dag er de aller fleste av industribyggene revet, og nytt satt opp. Elva er et midtpunkt i denne yrende næringslivs- og utdanningsbydelen. Her er byens flotteste T-banestasjon, og en bydelsadministrasjon som favner både øst og vest for elva. Nydalsbyen syder av liv, i hvert fall på dagtid.

Har du ikke vært i Nydalen de siste årene, anbefales et besøk. Ta gjerne en titt på Avantors hjemmesider. Her finner du planer for området, og aktivitetskalender som følger halvårene.